Een eerbetoon aan Geert

Herbekijk de uitvaart: https://www.uitvaartfilm.be/geerthaest

Odoo afbeelding en tekstblok


SCHRIJNWERKERS ROUWEN OM VERONGELUKTE COLLEGA: 

“GEERT WAS EEN MAN MET PASSIE VOOR ZIJN VAK!" 

WUUSTWEZEL – De familie, werknemers, collega’s, kennissen en vrienden zijn in rouw door zijn plotse overlijden van Geert Haest (45). Hij stierf tijdens een fietstochtje met zijn dochter op zondag 25 april 2021.  Beiden kwamen ten val maar voor Geert kon jammer genoeg geen hulp meer bate.

Zondag 25 april ging Geert fietsen met één van zijn kinderen. Door een ongelukkige val met zijn fiets brak hij zijn nek. Geert zelf had nog de kracht om zijn dochter aan te manen om een ziekenwagen te bellen en de familie te verwittigen. Maar helaas, alle hulp kwam te laat. Geert stierf ter plekke en laat nu een grote leegte achter. 

“Zijn plots overlijden raakt ons allemaal heel hard", ”, zegt collega schrijnwerker Marcel De Bie. "We hebben er geen woorden voor. Geert was een man die steeds goedlachs door het leven ging en heel wat vzw’s ondersteunde. We kennen hem als een beminnelijke echtgenoot, trotse paps, als vriend, collega, een helper wanneer het nodig was en altijd bereid om voor iedereen in de bres te springen, een heel gedreven man. Vriendschap stond vooraan in zijn agenda. Hij maakte voor iedereen tijd, ging steeds goedlachs door het leven en gaf ons allen een warm gevoel. Het is een groot verlies. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Geert.” 

PASSIE VOOR HOUT

Geert werd geboren op 18 mei 1975 en groeide op in een landbouwersgezin in Westmalle. Van jongs af had hij een passie voor hout. Zijn vakkennis en liefde voor zijn vak resulteerde in 2002 met de opstart van zijn eigen dynamisch schrijnwerkersbedrijf. Door de jaren heen groeide de schrijnwerkerij uit tot een bloeiende zaak met een uitgebreid machinepark gesitueerd op het industrieterrein De Bosduin in Kapellen. 

Zijn betrokkenheid was groot. Hij was actief ondervoorzitter van VASPA (Koninklijke Vereniging Aannemers-Schrijnwerkers Provincie Antwerpen), een beroepsvereniging van en voor zelfstandige schrijnwerkers. Volgend jaar zou hij voorzitter worden voor de Vlaamse houtproef (www.houtproef. ), een test voor de leerlingen van het 4de jaar BSO, TSO en BUSO richting HOUT. Geert had ook een bestuursmandaat in de KMO-zone Bosduin vzw, waar zijn bedrijf gevestigd is. Ook daar kent iedereen hem als ondernemer, collega, buur maar zeker als vriend. 

EERVOLLE ROUWSTOET 

Het verdriet om het jonge heengaan van Geert is groot. “Samen afscheid nemen van Geert, is gezien de huidige corona-omstandigheden, niet mogelijk”, zegt Marcel De Bie. “Toch willen we met iedereen die hem kende een mooi eerbetoon geven. In samenwerking met KMO-zone Bosduin wil VASPA maandag 3 mei 2021, de dag van zijn uitvaart, een autocolonne organiseren. Onder politiebegeleiding zal er een rouwstoet rijden van zijn schrijnwerkersbedrijf in industriepark Bosduin naar zijn laatste rustplaats. 

ONLINE AANMELDEN 

Buren, collega's, klanten, leveranciers, kennissen, ... die graag meerijden in de rouwstoet kunnen zich online aanmelden via www.bosduin.be/geert. "Om alles in goede banen te leiden hebben we graag een overzicht wie er mee wil rijden", zegt De Bie. "Zo kunnen we dit samen met de Politiezone Grens in goede banen leiden.” 

Wie deelneemt zal na aanmelding een mail ontvangen met een gedetailleerd plan en het uur van samenkomst. Het is de bedoeling dat iedereen in zijn wagen blijft zodat dit volledig corona-proof kan georganiseerd worden. Met een zwart lintje aan de wagen wensen we op een respectvolle manier een rouwstoet te organiseren. 

Aan de kerk wordt de rouwstoet ontbonden en zal enkel de familie in intieme kring afscheid van hem nemen. 

 

MT

Odoo CMS - een grote afbeelding